Region

Slučaj koji je potresao Pančevo: Petar je izo ženu pred unukom (8), policija sada ima nova saznanja

Petar Mošić osumnjičen je za ubistvo Desanke Mošić, koje se dogodilo 12. jula ove godine na stanici ATP “Pančevo”.

Desanka Mošić - Facebook

Osmogodišnji dječak, unuk Desanke Mošić, koji je prisustvovao njenom ubistvu na autobuskoj stanici u Pančevu, saslušan je u okviru istrage protiv Petra Mošića, bivšeg supruga ubijene, piše “Blic“.

Za Desankino teško ubistvo, koje se dogodilo 12. jula ove godine oko podneva na stanici ATP “Pančevo”, osumnjičen je njen bivši suprug Petar Mošić.

Nesretna žena preminula je nakon napada u pančevačkoj bolnici, a Mošić je uhapšen istog dana i od tada se nalazi u pritvoru. U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu u odgovoru na pitanja povodom istrage ubistva Desanke Mošić stoji da je istraga protiv njenog bivšeg supruga u toku. Petru Mošiću se na teret stavlja da je ubio svoju suprugu, koju je prethodno zlostavljao.

Tokom istrage saslušan je osumnjičeni, ispitani su članovi porodice oštećene, kao i svi evidentirani svedoci kritičnog događaja, obavljena su odgovarajuća vještačenja i naređeno je neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko vještačenje prirode, karaktera i mehanizma povređivanja sada pokojne oštećene čiji se rezultati očekuju – stoji u odgovoru portparola Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Miloša Dejanovića.

Prema nezvaničnim informacijama, osmogodišnji unuk Mošića saslušan je prošlog petka kao jedan od svjedoka. Urađeno je i DNK vještačenje, a kao jedan od dokaza protiv Mošića biće dostavljen i video-snimak ubistva koji se pojavio i u javnosti.

Petar Mošić se pred tužiocem branio šutnjom u julu, nakon čega mu je određen pritvor, gdje se i dalje nalazi.

Osumnjičeni P. M. se i dalje nalazi u pritvoru jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja djela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – dodaje portparol VJT u Pančevu Miloš Dejanović.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je naložilo i vještačenje mobilnih telefona oštećene i osumnjičenog.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh