Region

Umjesto da mu slavimo punoljetstvo, mi smo ga sahranili: Očajan otac nasmrt pretučenog Martina (17)

Martin Barna (17) nasmrt je pretučen u Novom Kneževcu

Braća M.D. (19), J.D. (18), kao i dvojica maloljetnika, starih 16 i 15 godina, uhapšena su zbog sumnje da su 17. septembra nasmrt pretukla Martina Barnu (17) u parku u Novom Kneževcu, prenosi telegraf.

Leš nesrećnog tinejdžera pronađen je sutradan, a obdukcija je pokazala da je preminuo od posljedica šutiranja u stomak i pucanja jetre.

Odmah je pokrenuta istraga, koja je ubrzo rezultirala hapšenjem četvorice mladića.

Strašna vijest o smrti sina Martina, njegovog oca Ištvana Barnu, dočekala je u Mađarskoj, gdje inače radi.

– Umjesto da uskoro, 12. novembra proslavljamo njegov 18. rođendan, Martina smo sahranili u petak. Da se nešto strašno dogodilo, obavestila me je moja starija sestra Timea, ali je veza bila loša. Sjeo sam u auto i iz Mađarske pohitao za Novi Kneževac. Čim sam prešao granicu, pozvao sam je telefonom. Samo sam je pitao: “Da li je ono najgore?”. Odgovorila mi je potvrdno – ispričao je u suzama očajan Ištvan.

On je dodao da ne zna ko su mladići osumnjičeni za ubistvo.

– Ne znam ko su napadači i zašto su pretukli Martina. Čuo sam su oni skoro pa živejli na ulici. Očekujem da budu adekvatno kažnjeni – rekao je za Kurir otac ubijenog tinejdžera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh