Region

Priveden Indexov novinar

Hrvatska policija je jutros uhapsila Indexovog novinara Gordana Duhačeka.

Novinari - Ilustracija / Nezavisne.com

Duhaček je juče pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sam je otišao sinoć u policijsku stanicu kako bi se s njima dogovorio oko detalja. Danas je, naime, trebao na službeni put van Hrvatske. Ali, policajci su ga jutros dočekali na zagrebačkom aerodromu i priveli, navodi “Index“.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko sedmica.

U prvoj je spomenuta riječ ACAB.

“Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl.” Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!”, napisao je Duhaček u julu 2018. godine na Twitteru.

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food, a o čemu se tih dana intenzivno pisalo.

Drugi sporan tvit je satirična obrada pjesme “Vilo Velebita”, a koju je na svom Twitteru preimenovao u “Govna Velebita”.

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u avgustu, a odmah je prijavljen.

“Domoljubi su me zbog persiflaže “Vile Velebita” prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim “slučajem”. Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna”, napisao je Duhaček tada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh