Region

Objavljene fotografije iz 1979. godine: Arkan Ražnatović pljačka banku

Iz arhiva švedske policije objavljene su fotografije s video-nadzora opljačkane banke u Švedskoj, septembra 1979. godine. Banku je opljačkala tročlana banda u sastavu: Željko Ražnatović, Karlo Fabijani, Slobodan-Kole Kostovski.

Željko Ražnatović - Screenshot

Prema podacima Interpola, Arkanova banda je u to vrijeme izvršila dvije uzastopne pljačke u Švedskoj (Stokholmu i Geteborgu), a potom pobjegla u Holandiju, gdje su i uhapšeni oktobra iste godine. Od tog momenta o Arkanu se manje-više sve zna, na kraju je optužen za ratne zločine, ali nije izveden pred Tribunal u Hagu jer je 2000. godine ubijen, piše “Avaz“.

Za Karla Fabijanija mnogi tvrde da je u stvari Đovani di Stefano koji se ranih 1990-ih pojavio u Arkanovom društvu u Beogradu kao biznismen sumnjive reputacije, navodni vlasnik studija ‘Metro Goldwyn Mayer’ i tada popularnog Radio ‘Pingvina’.

Sada 66-ogodišnji Kostovski, rođen u Novom Pazaru (Srbija), nastavio je s burnom karijerom bandita. Holandski mediji izvještavaju prošle godine da je pobjegao s odsustva zbog liječenja tokom izdražavanja robije u Brazilu. Tamo su ga osudili na 19 godina zbog krijumčarenja kokaina. Za njim je Interpol raspisao ‘crveni’ nalog za hapšenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh