Region

Muž zadavio suprugu, majku sedmero djece

Safet S. (53) uhapšen je u selu Torak kod Žitišta u Srbiji zbog sumnje da je ispred porodične kuće zadavio svoju suprugu Violetu N. (35).

Policija - Ilustracija/Nap.ba

Nesretna žena je imala sedmero dece iz prethodnog braka, koja žive kod bivšeg muža u Idvoru, piše “Blic“.

Prema prvim neslužbenim informacijama, ljubomora je mogući motiv ovog jezivog zločina.

Nije bilo službene prijave za nasilje u ovoj porodici.

Istraga je u toku.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i predsjednik Radne grupe za sprečavanje nasilja u porodici Biljana Popović Ivković rekla je za “Tanjug”, da je osumnjičeni zločin izvršio pijan.

“Prvi rezultati istrage pokazuju da je u tom trenutku bio pod uticajem alkohola, a policiji do sada nije bilo prijavljeno bilo kakvo nasilje u ovoj porodici”, rekla je Popović Ivković, predsjednica Radne grupe za sprečavanje nasilja u porodici.

Ona je istakla da je policija brzom reakcijom uhapsila S. S. i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh