Region

Policija saslušava komšije: Živjeli su bez struje i vode, Raja je bio nezgodan čovjek, spremao je grobnicu za majku

Četiri tijela pronađena su u petak oko 14 sati u mjestu Valja Vratna, između Jabukovca i Vratne kod Negotina (Srbija).

Kuća u kojoj su živjeli ubijeni - Novosti.rs

Policija i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog zločina koji je šokirao Srbiju, a kako saznaje “Telegraf“, Jabukovac je u opsadnom stanju, dok nadležni saslušavaju sve redom, a pogotovo komšije s kojima su nastradali bili u zavadi.

Pronađena su tijela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestrične Dragane.

Na mjestu zločina nije pronađeno oružje, što ukazuje na to da nisu u pitanju ubistvo i samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistva su počinjena pištoljem.

Policija je blokirala Jabukovac i pokušava otkriti ko stoji iza ovog monstruoznog zločina.

Ministar policije Srbije Vladimira Rebić rekao je kako su tijela nastradalih stajala skoro dva dana prije nego što ih je pronašao slučajni prolaznik.

Procjena je da su gotovo dva dana prošla od ubistva do trenutka kada ih je slučajni prolaznik pronašao – rekao je Rebić za “RTS“.

On je istakao kako policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ili, kako je rekao, počinilaca ubistva.

U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo zato što je to selo koje je zabačeno od glavnih puteva – rekao je Rebić.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

Ja se nadam da ćemo ovo ubistvo brzo riješiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvjetljavanja krivičnih djela ubistava i kreće se više od 95 posto, tako da vjerujem da ćemo i ovog puta biti na visini zadatka – rekao je Rebić.

Tijela na obdukciji

Tijela nastradalih su poslana na obdukciju.

Prema informacijama medija, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena kćerka Dragana prije tri sedmice su došle u posjetu porodici iz Njemačke, u kojoj žive.

Inače, kako su mještani ispričali, Raja je važio za prijekog i “ne baš omiljenog čovjeka u mjestu“, ali i sposobnog, pošto je sam brinuo o stoci i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Kazimirovići tokom čitave godine žive na salašu, bez struje i vode, jer im je kuća u selu zapuštena.

Na seoskom groblju Raja je prije nekoliko dana radio na grobnici za majku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh