Region

I za Kolindu i za Komšića su glasali građani iste države – BiH

Bivši ministar branitelja Republike Hrvatske Predrag Fred Matić u studiju “N1” komentarisao je proslavu obilježavanja godišnjice akcije “Oluja”, te je komentarisao izjave i postupke predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

No image - Haber.ba

Između ostalog kazao je da Grabar Kitarović neopravdano proziva Željka Komšića, odnosno njegov izbor za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda.

“Kolinda Grabar- Kitarović proziva Komšića jer su za njega glasali Bošnjaci, a nije se sjetila da su za nju glasali građani druge zemlje”, rekao je Matić za “N1“.

Istakao je i da Bosna i Hercegovina i Hrvatska moraju imati kvalitetan odnos, no da se ne smiju miješati jedna drugoj u odluke:

“Oni su samostalna zemlja u kojoj se hrvatski političari ponašaju kao tutori, oni imaju problema, ali to su njihovi problemi, a Hrvatska može pomoći, ali ako se pomoć bude tražila”, rekao je Matić.

Dodao je još da Hrvatska nema problema sa Bosnom i Hercegovinom, ali da BiH ima problema sa Hrvatskom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh