Region

Strašno nevrijeme protutnjalo kroz Makarsku, građani ogorčeni

Veliko nevrijeme zahvatilo je danas Makarsku u Hrvatskoj, gdje je za samo 15 minuta palo 15 litara kiše po metru kvadratnom, zbog čega su poplavljeni mnogi poslovni prostori i podrumi.

Nevrijeme - RAS Srbiija

Po cijelom gradu voda se izlivala iz šahtova, a građani kritikuju gradsku vlast navodeći da već godinama ne rješava problem.

– To se događa već niz godina, upozoravamo mjerodavne godinama, ali niko ništa ne radi. Mi danas cijeli dan ne možemo da radimo – kaže jedan stanovnik Makarske za “HRT”. Građani tvrde da je to sramota za grad.

– Moja garaža je pod vodom, a sve račune moram da plaćam, nek ih bude stid i sram – rekla je jedna mještanka. Nevrijeme je načinilo i veliku štetu u Malostonskom zalivu.

Devastirana su uzgajališta kamenica i dagnji, a šteta će se tek utvrditi, javio je portal “Index“. Na nekim uzgajalištima ona je stopostotna, jer je izgubljena i skupa oprema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh