Region

Crvena zastava na plaži u Dubrovniku: Druga plaža zatvorena zbog fekalija u moru

Nakon što je crpna pumpa javne odvodnje prestala raditi zbog nestanka struje, more na plaži dubrovačkog hotela “Libertas Rixos” onečišćeno je fekalnim vodama i ne preporučuje se za kupanje, saopćili su danas iz Dubrovačko-neretvanske županije.

No image - Haber.ba

Kvar na pumpi je tokom jutra popravljen, a na plaži je istaknuta crvena zastava upozorenja jer je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, nakon dojave o iznenadnom onečišćenju mora, analizom uzoraka utvrdio da prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke parametre – bakterije, odnosno da ne udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Zavod će nastaviti sa svakodnevnim uzorkovanjem do prestanka onečišćenja, piše “Avaz“.

Ovo je u posljednjih deset dana druga plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je zatvorena zbog fekalija. Podsjećamo, javnost je upozoren i na plažu Srebreno u Župi gdje je došlo do zagađenja mora fekalijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh