Region

Na sjeveru Kosova od jutros zatvorene sve srpske prodavnice

Sve srpske prehrambene trgovine, radnje, prodavnice i kiosci s robom na sjeveru Kosova od jutros su zatvoreni u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse Prištine.

Tržni centar - eZadar.hr

Kako prenosi “RTS“, zbog takse od 100 posto koje je Kosovo prije dva i po mjeseca uvelo na robu iz Srbije i BiH, ne rade ni pekare ni drugi ugostiteljski objekti.

Predsjednik Udruženja privrednika na sjeveru Kosova Radoš Petrović, rekao je da su mjere Kosova dovele stanovnike ovih opština na ivicu humanitarne katastrofe.

Radio “Kontakt plus” prenosi da su pekari dostavli hljeb samo KBC-u Kosovska Mitrovica.

Odluku da danas započnu sa ovakvim vidom protesta, trgovci su donijeli prošle sedmice na sastanku, zbog nametnutih taksi na proizvode iz Srbije, koje su kosovske vlasti uvele novembra 2018. godine.

Kako je najavljeno, prodavnice će i u utorak biti zatvorene.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh