Region

Komšije starice koja je otrovala sina: Da je muka nije natjerala, nikada to ne bi uradila

Lona Daruši, osamdesetdvogodišnja starica iz Nove Crnje, koja se sumnjiči da je u noći između utorka i srijede “bensedinima” otrovala svog nepokretnog sina Andraša (60), bit će saslušana u Višem tužilaštvu, nakon što je puštena iz zrenjaninske bolnice.

No image - Haber.ba

Zasada još uvijek nije poznat sadržaj oproštajnog pisma koje je pronađeno pored beživotnog tijela Andraša Darušija, kao ni razlog zašto se starica odlučila na tragičan potez da liši života teško bolesnog sina, koji je u invalidskim kolicima od četvrtog razreda osnovne škole, prenose “Novosti“.

Mada i sama narušenog zdravlja, Ilona koja je također progutala više pilula za smirenje, preživela je tragediju i nakon što je u besvesnom stanju dovezena u zrenjaninsku bolnicu i perioda lekarskog posmatranja, procesuirana je po nalogu Višeg tužilaštva. Ona će biti saslušana zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistva.

Tek nakon izjave kod sudije Višeg suda u Zrenjaninu Suzane Cvetković, vjerovatno će biti poznato više detalja oko dramatične odluke da ubije svog sina i zatim pokuša da izvrši samoubistvo usled psihičkog rastrojstva prouzrokovanog teškim životom i dugogodišnjom brigom o nepokretnom sinu.

Dan nakon saznanja o tragičnom činu u kući mirne i skromne porodice Daruši, komšije, poznanici i mještani Nove Crnje sa nevjericom iščekuju potvrdu pretpostavki da u oproštajnom pismu Darušijevi ne okrivljuju nikog i navode da je korak ka ubistvu dio zajedničke odluke mukama ophrvanog Andraša i njegove majke Ilone.

– Kako dalje živjeti sa tim da si ubila sopstveno dijete? Nikako – glasno razmišlja komšinica iz Ulice Petefi Šandora u Novoj Crnji, konstatujući da je Ilona bila smjerna i razumna žena i da se nikada, da je velika muka nije naterala, ne bi odlučila na čin ubistva sina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh