Region

Kao u mafijaškim filmovima: Cigle im vezao oko vrata, pa ih sve bacio u septičku jamu

Nakon što je srbijanska policija u ponedeljak uvečer pronašla tijela Neđe Šubare (42), njegove majke Darinke (75) i tetke Milje Petković (80) u septičkoj jami u Surčinu, na placu Ljubomira Jovanovića Staklenog, nekadašnjeg pripadnika surčinskog klana, uhapšena su tri mladića zbog sumnje da su pomagala pokojnom Dragoslavu Jovanovića (25), sinu Staklenog, u jezivom zločinu.

Policijska istraga u Srbiji - Kurir.rs

Lisice su stavljene Jovanovićevim drugovima – Milošu S. (31). Lazaru D. (22) i Nikoli Č. (20). Kako saznajemo, motiv trostrukog ubistva najvjerovatnije je dug koji je ubijeni Neđa Šubara imao prema Dragoslavu Jovanoviću.

“Neđa i Dragoslav su poslovno sarađivali, jer su obojica imala biznis s automobilima. Dragoslav je imao i auto-praonicu. Prije izvjesnog vremena Dragoslav je Neđi prodao stan na Ledinama. Umjesto novca, Neđa mu je dao automobil „mercedes CL“, a ostatak novca je trebalo da mu isplati u kešu. Međutim, Šubara nije Jovanoviću dao keš, zbog čega je među njima došlo do netrpeljivosti”, objašnjava izvor “Kurira” i dodaje da je Jovanović počeo da pritiska Šubaru za novac, da mu prijeti i da ga maltretira.

“Sve je kulminiralo 5. juna. Još se ispituje da li je Šubara ubijen u svojoj kući u Dobanovcima, u stanu na Ledinama ili na nekoj trećoj lokaciji. Pretpostavlja se da je Miloš S. sve troje vezao selotejpom i da su tada počeli da se iživljavaju nad žrtvama. Navodno, Dragoslav je tada ubio žrtve”, kaže izvor i dodaje da su mladići poslije zločina stavili žrtve u Dragoslavljev auto i odvezli ih na Jovanovićev plac u Surčinu, iza tržnog centra.

“Uhapšeni Nikola Č. je vozio auto, dok je Lazar D. čuvao stražu dok su ubacivali tijela u septičku jamu. Da bi se osigurali da tijela neće isplivati iz fekalija, oni su žrtvama oko vrata vezali konopac sa ciglom na drugom kraju, bacili ih sa glavama nadole, a potom su jamu zatvorili betonskim poklopcem”, kaže izvor i dodaje da su osumnjičeni nakon ovoga odvezli auto koji je bio pun krvi na pranje u praonicu i da su radnici zaprijetili da drži jezik za zubima.

Klupko nezapamćenog zločina, nalik onima u mafijaškim filmovima, počelo je da se odmotava poslije pet dana, kada je Dragoslav na Novom Beogradu pokušao da ubije suprugu Teodoru (25), a zatim pucao sebi u glavu.

“Baš tog dana, 10. juna, rođak Šubara je prijavio njihov nestanak i policija je pokrenula potragu za njima. U to vrijeme, u kuću teško ranjenog Jovanovića počeli su da dolaze porodični prijatelji i poznanici. Mnogi od njih su komentarisali kako je neki čovjek nestao, pominjali su neki auto i dug i da je Dragoslav umiješan u sve to”, kaže izvor “Kurira” i dodaje da je Dragoslavljev otac Stakleni, drug Ljubiše Buhe Čumeta, nakon sinovljeve smrti odlučio da ta govorkanja prijavi policiji.

“Stakleni je u nedjelju obavestio policiju o svojim saznanjima i odmah je pokrenuta istraga. Ubrzo je otkriveno da je Jovanović prije nego što je izvršio samoubistvo počinio masakr i sakrio tijela”, kaže sagovornik.

Srbijanska policija je juče pretresla kuću u Dobanovcima u kojoj je ubijena porodica živjela.

“Forenzičari su uzimali otiske i tražili DNK uzorke. Postoji mogućnost da su Šubara i njegove majka i tetka baš tu ubijeni. Ipak, to tek treba da se utvrdi. Inače, Šubarina kuća pokrivena je kamerama, a snimci su uzeti. Ukoliko su kamere bile uključene, vidjeće se da li su ubice tu dolazile”, objašnjava izvor.

Pjevačica Goca Božinovska došla je jučer na plac Jovanovića na kome su nađena tijela. Ona je inače u dobrim odnosima sa Jovanovićima i veoma je potresena zbog svega što se desilo u posljednje vrijeme.

“Oni su divna porodica. Pobožni ljudi. Ne znam zašto im se sve ovo dešava. Dragoslav je bio divan mladić. Uvijek me je pozdravljao kad bismo se sreli, čak mi je i nudio pomoć da mi ponese kese, ako ih nosim”, rekla je kratko Goca Božinovska za “Kurir“.

Dragosavljev brat Gvozden Jovanović kaže “da je sada lako optuživati njegovog mrtvog brata za sve”.

“Mrtva usta ne govore”, rekao je kratko Gvozden.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh