Region

Detalji nesreće na jedrilici: Dvije osobe povrijeđene, jedna nestala u kanalu

Na Kostolačkom kanalu (Srbija) u nedjelju popodne, oko 17.35, došlo je do nesreće usljed strujnog udara na jedrilici na kojoj su se nalazile tri osobe. Jedna od njih je nestala i za njom se traga, dok su druga dvije povrijeđena i zbrinute u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Riječna policija - Ilustracija / Srpskainfo.com

Nesreća se dogodila prilikom uplovljavanja čamca-jedrilice u Kostolački kanal, kada je jarbol prišao blizu žica dalekovoda koje se nalaze iznad kanala i izazvao strujni luk, a potom i strujni udar na plovilu.

Jedna osoba je zadobila teže, a jedna lakše povrede, dok je treća nestala u vodama kanala i za njom se intenzivno traga. Na mjestu nesreće izašli su istražni organi, kao i inspektor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Novosti” su od ovog ministarstva zatražile podatke o uzrocima i okolnostima nesreće, kao i podatke o identitetu, godinama starosti i mjestu prebivališta tri lica koja su se nalazila u jedrilici i sad se očekuje odgovor pres službe ministarstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh