Region

Očuh djevojčice uhapšen: Kako bi prikrio zločin, inscenirao pad djeteta sa terase?

Zoran A. (24) uhapšen je zbog ubistva pastorke L. F. (2,5) u selu Prahovo kod Negotina u Srbiji.

Mjesto nesreće - Blic.rs

On je, prema nezvaničnim navodima, djevojčicu pretukao u kući, a zatim je bacio sa terase kako bi prikrio zločin.

Kao prenosi “Telegraf“, policiji je bila sumnjiva priča da je dijete palo sa terase u četiri sata ujutro, jer roditelji nisu ponudili objašnjenje šta je ono u vrijeme kada je trebalo da spava radilo izvan sobe. Osim ako nije bilo mjesečar, nije bilo razloga da se nađe na terasi.

Iz tog razloga počela je intenzivna forenzička pretraga prostorija kuće koja je dovela do otkrića brojnih tragova krvi, koji su potvrdili sumnju da je dijete pretučeno u kući, a da ga je zatim nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio sa terase na beton.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenje, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je dijete pretukao na smrt, prenose “Novosti“.

Prema svjedočenju komšija, majka djevojčice je iz Bora prije mjesec dana počela da živi sa Zoranom za koga kažu da je već imao posla sa policijom.

Uhapšenom očuhu određeno je zadržavanje do 48 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh