Region

Suđenje bračnom paru ubica počinje dvije godine od zločina i to nakon komplikovane istrage

Poslije skoro dvije godine pred Višim sudom u Novom Pazaru uskoro bi trebalo da počne suđenje supružnicima Senadu (36) i Muberi (34) Muhović zbog sumnje da su u junu 2017. godine brutalno ubili, a potom i spalili Anela Papića (32).

Senad i Mubera Muhović i Anel Papić - Blic.rs

Razlog zbog kojih se toliko dugo čekalo na početak suđenja je komplikovana istraga i vršenja više revizija optužnice, ali i promene i bolesti tužilaca i postupajućeg sudije.

Prema navodima iz optužnice, Muhovići se terete da su 23. juna 2017. godine namamili Anela, Muberinog ljubavnika, da dođe u selo Ponorac gdje su se njih dvoje ranije tajno viđali, a potom nasrnuli na njega i zadali mu 27 udaraca tupim predmetom.

Sumnja se da su Anela, dok je još uvijek davao znake života, odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da zapale, nakon čega su pobjegli. Unakaženo i nagorjelo telo mladića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu napustili Srbiju i pobjegli u Nemačku, gdje su godinama živjeli.

Uhapšeni su desetak dana kasnije na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u Srbiju, a nakon što je Mubera iz Njemačke poručivala da ona i Senad nemaju nikakve veze sa Anelovim ubistvom, da će se predati i istražnim organima ispričati sve što zna o tom zločinu.

Međutim, na saslušanju u Višem tužilaštvu njih dvoje su se branili šutnjom, a na pripremnom ročištu su kratko poručili da su nevini, da odbacuju sve navode optužnice i da će odbranu iznijeti na suđenju.

Otac ubijenog mladića rekao je da je ubijeđen da su Muhovići ubili njegovog sina i da se nada da će to na suđenju biti i dokazano. Međutim, vjeruje da su imali i pomagača i da nisu samo njih dvoje počinili taj zločin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh