Region

Dječak prodao sestru za 1.600 eura

Maloljetnik iz sela Bučim kod Radoviša, na istoku Sjeverne Makedonije, čiji identitet nije saopšten, za 1.600 eura je starijem čovjeku na silu prodao svoju rodicu radi braka. Djevojčica je uspjela da pobjegne, a potom je rođaka i starijeg čovjeka prijavila policiji koja je protiv njih podnijela tužbu zbog krivičnog djela “trgovine djetetom”.

No image - Haber.ba

Prema saopštenju tužilaštva, u aprilu ove godine u radoviškom selu Bučim, prvoosumnjičeni, koji je maloljetnik, uz upotrebu sile, prevare i prisile, koristeći nemoć žrtve, podveo je svoju 15-godišnju rodicu na prisilni brak drugoosumnjičenoj osobi.

Iako je znao da je djevojčica maljoletna, taj čovjek, čiji identitet nije saopšten, ipak je pristao da je od njenog rođaka kupi za 1.600 eura.

Fizička sila i pokušaj obljube

“Prvoosumnjičeni je 17. aprila odveo djevojčicu na prethodno dogovoreno mjesto. Čovjek je isplatio zatraženu sumu novca i djevojčicu poveo sa sobom. Ona je pružala otpor, pa je on upotrebio fizičku silu, psihološko nasilje, a pokušao je i da je obljubi” saopštili su iz tužilaštva.

Koristeći nepažnju čovjeka, djevojčica je iskoristila trenutak i pobjegla. Čim se našla na sigurnom, javila se svojim roditeljima, koji su kasnije slučaj prijavili policiji u Radovišu.

Maloljetniku “mjera opreza”

“Cijeneći da su ispunjeni uslovi, nadležni javni tužilac je sudiji u prethodnom postupku pri Osnovnom sudu Skoplje dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za obje osumnjičene osobe. Sudija je jednom osumnjičenom izrekao mjeru pritvora od 30 dana, dok je za maloljetnika izrečena mjera opreza, saopštilo je tužilaštvo, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh