Region

“Bilo je strašno”: Jedna osoba poginula u lančanom sudaru 7 vozila kod tunela Sv. Rok

Na hrvatskoj autocesti A1 kod tunela Sv. Rok u petak oko 15 sati u lančanom sudaru poginuo je motociklist, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava.

No image - Haber.ba

U sudaru koji se dogodio nešto prije 15 sati na 215. kilometru, osim motocikla njemačkih registarskih oznaka, sudjelovalo je šest osobnih automobila, a po prvim informacijama iz policije, nitko iz automobila nije teže ozlijeđen.

Portal “24 sata” prenosi da je šest povrijeđenih osoba prevezeno u bolnicu u Gospiću, dok je dvoje ljudi u zadarskoj bolnici. Još nije poznato o kakvim se ozljedama radi.

“Bilo je strašno. Prepali smo se. Padala je kiša, a počela je i tuča. Motociklisti su stali u zaustavnu traku. Prvi je auto udario u branik, i onda su naletjeli ostali automobili i udarili u motocikle”, rekao je šokirani čitatelj portala “24 sata“..

Tokom uviđaja, koji vodi zamjenica općinskoga državnog odvjetnika u Gospiću Maša Jurjević, promet je prekinut te teče preko Gračaca državnom cestom, tzv. Ličkom magistralom, rekla je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh