Region

Upali u kiselinu za pocinčavanje: Dva mlada radnika poginula u Kninu

Danas oko 11:08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u fabrici samoborske kompanije u Kninu (Hrvatska) teže povrijeđena dvojica radnika kojima je, tokom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatovana smrt u 11:50 sati.

Hrvatska policija - Jutarnji.hr

Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, zaposlenicima kninske fabrike vijaka koja je u sastavu grupacije DIV Tomislava Debeljaka.

“U cilju utvrđivanja svih okolnosti na mjestu događaja uviđajem rukovodi zamjenik Županijske državne tužiteljice u Šibeniku”, saopštila je PU šibensko-kninska.

Kako saznaje “Index“, jedan je radnik upao u kiselinu za pocinčavanje na galvanskom odjelu. Drugi mu je išao pomoći i on je upao za njim i stradao od strujnog udara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh