Region

Najmoćniji Hercegovac u Zagrebu, Vaso Brkić, saslušan u policiji zbog “špijuniranja” bivše supruge?

No, kako otkriva RTL, u Varginim racčunarima policija je otkrila dokaze o njegovom hakiranju eletronske pošte Brkićeve bivše supruge po njegovom nalogu.

Milijan Brkić, zvani Vaso, dopredsjednik HDZ-a Hrvatske i Hrvatskog Sabora, po mnogima najmoćniji Hercegovac u Hrvatskoj, prije dva dana saslušan je u prostorijama zagrebacčke policije. Kako ekskluzivno saznaje hrvatski RTL, Brkić je saslušan u svojstvu osumnjičenog a iskaz policiji nije htio dati bez prisustva svog odvjetnika. Brkića policija sumjiči da je preko bivšeg inspektora MUP-a Hrvatske Franje Varge kontrilirao elektronsku poshtu svoje bivshe supruge Karmen,pise slobodna-bosna.

Kao što je.poznato, Franjo Varga je uhapšen prosle godine zbog afere sa lažnim SMS-ovima koje je radio za pojedine osobe, pored ostalih i za Zdravka Mamića, odbjeglog nogometnog menadzera.

Odmah nakon hapšenja Varge slobode je lišen i Blaž Ćurić, kum Milijana Brkića i vozač u Vladi Hrvatske. On je upozorio Vargu da će biti uhapšen i da skloni dokaze koje ga mogu kompromitirati. Iako se špekuliralo da će u ovoj aferi biti uptužen i Milijan Brkić, to se nije desilo.

RTL navodi da se vodi istraga i.protiv Brkićevog brata, Joze Brkića, najmoćnijeg ugostitelja u Zagrebu, koji ima stotinjak objekata u glavnom gradu Hrvatske. I drugog Brkića se tereti da je od Franje Varge tražio da uhodi jednu žensku osobu. Jozu Brkića bije glas velikog zavodnika koji je zaveo i neke ugledne dame u Hrvatskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh