Region

Ubila se mlada majka: Pobjegla kod roditelja od muža nasilnika, oni je vratili njemu?!

Slučaj maltretiranja i nasilja nad M. J. (30) iz Ivanjice (Srbija), koja se prošlog utorka objesila i za sobom ostavila oproštajno pismo u kome navodno za svoju smrt optužuje svog supruga koji ju je godinama tukao, nekoliko puta je, prijavljivan policiji i Centru za socijalni rad.

No image - Haber.ba

Ovu informaciju potvrdila je i rodica M. J, ali zvaničnih podatak o tome “Večernje Novosti” juče nisu uspjele da dobiju.

Ono što je sigurno jeste da bi se nesretna žena, uvijek poslije prijave, ipak, ponovo vraćala nasilniku, sa kojim ima šestogodišnju kćerku.

Bježala je nekoliko puta kod svojih roditelja u Crnjevo. Ona je pričala kako ju je muž premlaćivao, jednom joj je polomio ruku i bacio kroz prozor kuće – kazala je pomenutom listu rodica nesretne žene.

Roditelji međutim, opet po njenom kazivanju, nisu željeli da je vrate u rodnu kuću, već su je uvijek vraćali mužu. Valjda ih je bilo sramota da im se kćerka razvede i da se vrati njima.

Navodno, još jedan dokaz da je M. J. spas našla u samoubistvu jeste i njeno oproštajno pismo u kome je navela da je za sve kriv njen suprug, koji je dosta stariji od nje.

U posljednjoj poruci svojim najmilijima napisala je i da želi da bude sahranjena u svom rodnom mjestu, u Crnjevu, kraj svojih predaka, a ne u selu u kome je živjela sa mužem i kćerkom.

Takođe, njena posljednja želja bila je i da ne želi da joj na sahranu dođe suprug, kao i njegova bliža rodbina. To potvrđuje i što je na umrlici među ožalošćenima ne stoji ime njenog muža.

Ne znam šta je radila policija i ljudi iz centra za socijalni rad. Ona je javno svima pričala da je muž maltretira. Kako se i zašto ona vraćala uvijek njemu, to ne znamo. Pitanje je da li je ovdje izostala prava reakcija nadležnih, te da li je ova nesreća mogla da se izbjegne. Još jedno pitanje koje se nameće je, ako je njen muž nasilnik, kako je dijete i dalje kod njega – pita se sagovornica pomenutog lista.

Objesila se u kući

Nesretna žena se, kako pišu “Novosti”, objesila u domaćinstvu u kome je živjela sa suprugom i kćerkom. To se dogodilo kada je on u utorak odveo dijete kod ljekara. Po sopstvenoj želji, sahranjena je na groblju ivanjičkog naselja Crnjevo. Njenoj kćerki, prema riječima poznanika M. J, niko nije rekao kako je majka izgubila život.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh