Region

Pacijent: “Doktor mi je rekao da sam pun raka i da hitnu zovem kad iskrvarim”

Jedan križevački pacijent za “RTL” je ispričao svoje neugodno iskustvo koje je, kako tvrdi, imao s dokorima u Koprivnici (Hrvatska). Doktor mu je rekao da za njega više nema spasa, da bi na kraju ispalo kako ipak boluje od obične bakterijske infekcije.

Dragan Pavleković - Screenshot: RTL

Slučaj se dogodio u koprivničkoj bolnici, koja je odmah pokrenula internu istragu, piše “RTL“.

“Da nisam sljedeće jutro krenuo u Zagreb, danas ne bih bio živ”, kazao je 61-godišnji Dragan Pavleković iz Antolovca kod Križevaca.

“Doktor me ni niti saslušal, niti pogledal i to je za njega bilo dost”, nastavio je.

Tako su ga, kaže Dragan, koji inače boluje od raka bubrega, dočekali na hitnom prijemu koprivničke bolnice. Liječnik mu je u samo nekoliko minuta postavio najgoru moguću dijagnozu i rekao da za njega nema lijeka.

Imao bakterijsku infekciju prostate

“Ti si pun raka, ti si pun tumora, puna pluća, puna jetra, puna glava, puna koža, i raspada ti se bubreg… E pa ja pitam, dobro, kaj ću doma, veli, kad iskrvariš, onda zovi hitnu, a ja velim, kako ću znati da sam iskrvario, veli, kad više nikud ne budeš mogao”, prisjeća se neugodnog iskustva Dragan Pavleković.

Krenuo je u KBC Zagreb gdje je četiri godine primao hemoterapiju. Ondje mu je rečeno da ima bakterijsku infekciju prostate, koja se jednostavno riješi antibiotikom.

“On je meni slomio živce, ja sam bio u strahu. Jednostavno mi je slomio živce sad mi je paniku napravio”, priznaje.

Doktor koprivničke bolnice kaže da je za slučaj doznao iz medija i odmah pokrenuo interni postupak.

“U toku su prikupljanje činjenica, očitovanja i vjerujem da ću u roku od 24 sata imati sve relevantne činjenice i donijeti odluke”, kazao je ravnatelj Mato Devčić.

“Ja bi po njegovu trebao već biti mrtav, ja se bojim više kod njih doći”, kazuje Pavleković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh