Region

Policajac u Nišu preminuo od gripe

Nišlija B.M. (43), službenik Policijske uprave u Nišu, preminuo je noćas od posljedica infekcije virusom gripe na Klinici za infektivne bolesti u tom gradu, prenose mediji.

Medicinari - Indikator.ba

Kako se navodi, B.M. je na Kliniku za infektivne bolesti primljen u vrlo teškom stanju, a analizom njegove krvi potvrdena je infekcija virusom AH1N1.

Kako navodi “Blic“, on je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju prije desetak dana i bio je priključen na respirator, a preminuo je uprkos svim naporima ljekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život.

On je šesta žrtva epidemije gripa u Nišu od 3. januara, a treća u posljednjih 48 sati.

Jučer su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđeno je prisustvo virusa gripe AH1N1, a koji su imali hronične bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti trenutno je 38 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima. Na Dječijoj internoj klinici zbrinuto je šestero djece i svi su u dobrom opštem stanju.

U petak je na teritoriji Niša proglašena epidemija gripe, a u tom gradu je registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripi, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh