Region

Todorić najavio osnivanje stranke i osvajanje parlamentarne većine

ZAGREB – Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, u kampanju odlučio je krenuti iz Slovenije. Naime, slovenska državna televizija emitirala je intervju s njim kojeg su snimili u Kulmerovim dvorima.

Ivica Todorić - PoslovniPuls.hr

Intervju je objavljen u sklopu emisije kojoj je tema bila situacija u Mercatoru.

Na pitanje misli li da bi Agrokor opstao da nije išao u kupovinu Mercatora, Todorić je odgovorio kako svi uvijek govore o dugovima Agrokora koji su umalo uništili koncern, a koji zapravo nisu bili toliko strašni.

– Dugovi su bili veliki ali nikad takvi da nisu mogli biti održivi. Kupovina Mercatora je bila perfektna odluka za sve i za Agrokor i za regiju’, kazao je Todorić.

Dodao je da je za pad Agrokora kriva isključivo politika.

– To su vlada Hrvatske i hrvatski premijer. Oni su mene na sudu optužili za nešto što nema nikakve veze sa mnom”, kazao je Todorić.

Na pitanje vjeruje li još u hrvatsko pravosuđe, Todorić je kazao kako još uvijek vjeruje u sve institucije te u pravdu, prenosi seebiz.eu.

– U ovom trenutku politika usmjerava određene predmete tamo gdje može više utjecati, ali ne mogu tako dugo, kazao je Todorić i najavio kako ima političkih ambicija te da će osnovati političku stranku.

– Mislimo da ćemo na taj način osvojiti parlamentarnu većinu, zaključio je Todorić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh