Region

Počeo novi protest “Jedan od pet miliona”: “Vučiću ostavka – jedan jedini zahtev”

Učesnici protesta pod nazivom “Jedan od pet miliona” po osmi put okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

No image - Haber.ba

Očekuju obraćanja glumaca Branislava Trifunovića i Nikole Koje.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” posle govora glumaca poći će u protestnu šetnju ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije do Narodnog pozorišta.

Okupljeni drže veliki transparent “Vučiću ostavka – jedan jedini zahtev” u potpisu “Većina od pet miliona” i “Pričaju da nam je bolje, a u pošti nikad gore”, kao i manji “Reci ne čiki sa pendrecima”, a pušta se i muzika sa kamiona.

Ispred Narodnog pozorišta u Beogradu okupila se grupa žena sa transpratom “Otete bebe po rođenju” iz Udruženja roditelja nestalih beba, koje su rekle da nameravaju da se priključe šetnji.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je 30. novembra prošle godine, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

U sredu, 16. januara na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića organozovana je šetnja u njegovu čast do Hrama Svetog Save, gde su zapaljene sveće.

Na početku organizovanja protesta zatraženo je da se prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada na Borka Stefanovića i aktiviste Levice.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Protesti se od skoro petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, poput Niša, Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Prokuplja, Kuršumlije i drugih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh