Region

ŽIVJELA U KUĆI OD BLATA: Starica (86) iz Srbije preko noći postala milionerka!

U planinskom selu kod Boljevca na istoku Srbije u jednoj malenoj trošnoj kućici od blata živi 86-godišnja M.Z. posebna po tome što je nedavno, sasvim iznenada, postala milionerka. Uoči Nove godine na njen je račun iz Australije, u obliku nasljedstva od preminulog supruga, uplaćeno 940.000 australskih dolara (1.154.144 KM).

starica-kuca-selo Boljevac-Čaršija.info

Starica je naslijedila i nekretnine u Australiji vrijedne nekoliko miliona dolara. Slučajna milionerka, koja je dosad živjela od penzije u iznosu od 10.000 dinara (159 KM), nije željela razgovarati s novinarima, ali njenu veoma neobičnu životnu priču u selu svi znaju.

Krajem 1960-ih godina M.Z. i njen suprug trbuhom za kruhom otišli su u Australiju. Žena se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju i nastavila život u svom selu, a muž joj se u Australiji ponovno oženio ali se u Srbiji zakonski nikad nije rastao od M.Z, piše “Čaršija.info“.

Tokom svog života u Australiji on je stekao veliko bogatstvo. Preminuo je 2011. godine, a njegova nova supruga još prije njega.

Australci su se nakon smrti bračnog para dali u potragu za nasljednicima i pronašli siromašnu M.Z.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh