Region

Teška nesreća u Bjelovaru: Na pješačkom pokosio dvoje djece

Djeca su završila u bolnici. Djevojčica (8) je teže povrijeđena, a dječak (9) lakše. Vozač (70) koji ih je udario nije bio pijan. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

No image - Haber.ba

U utorak oko 7.30 sati na pješačkom prijelazu u Bjelovaru Fiat Punto je naletio na dvoje djece. Djevojčica (8) je zadobila teže povrede, dok je dječak (9) lakše povreijeđen. Oboje su zadržani u bjelovarskoj Općoj bolnici, ali djevojčica nije životno ugrožena, piše “24sata“.

Muškarac (70) je vozio Fiat Punto istočnim dijelom Trga Stjepana Radića u Bjelovaru u smjeru gradske tržnice. Dolaskom do obilježenoga pješačkog prijelaza nije se na vrijeme zaustavio kako bi dvoje djece propustio preko ulice koji su već bili na pješačkom prijelazu.

Prednjim dijelom Punta udario je djevojčicu i dječaka, koji su mu dolazili s njegove desne strane iz smjera Ulice Jurja Haulika.

Protiv vozača, za kojeg se neslužbeno doznaje da nije bio pod uticajem alkohola, slijedi kaznena prijava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh