Politika

Orban: Odlikovanje RS nije samo državni akt…

Srbi i Mađari gdje god živjeli su uvijek susjedi, bez obzira na granice, rekao je u Banjaluci predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban, nakon što mu je predsjednik RS Milorad Dodik uručio Orden RS na ogrlici.

Viktor Orban - Foto: predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

Istakao je da su odlikovanja uglavnom znak poštovanja.

– Naravno i ovo odlikovanje je takvo za mene, ali je još više nešto, kao što je moj prijatelj Dodik rekao, da je to prijateljstvo, ljubav prijatelja, to za mene nije samo državni akt, smatram da tu ima emocija, povjerenja i optimizma u odnosu na zajedničku budućnost – naveo je Orban.

Poručio je da bez uključivanja Srba, nema zdrave EU ni stabilnosti u Evropi, prenosi RTRS.

-Dugo posmatram Srbe, sjećam se kako je bilo Srbima kad se ovaj svijet zvao Јugoslavija i kad ste bili razvijeniji od nas i sjećam se u mađarskom parlamentu glasanja o priznavanju BiH, posmatrao sam i tad Srbe. Vidio sam kako se Srbi bore za svoje mjesto u ovom novom vremenu. Јako je teško kad jedan narod mora da nađe svoje mjesto u svijetu, a njihov rukovodiocima je uvijek teže – naveo je Orban.

(Vijesti.ba)


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh