Politika

Košarac: Helez krivične prijave može okačiti mačku o rep

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac, komentarisao je navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza koji je najavio sankcije pojedincima zbog proslave neustavnog “dana RS-a”.

Staša Košarac - Vijesti.ba

On je naglasio da od toga neće biti ništa i da “srpski narod ništa ne može pokolebati u očuvanju RS”.

Košarac je rekao da je ovaj entitet otvoren za Bošnjake i Hrvate, za svu saradanju i da “ne traba pridavati važnost populističkoj retorici” Heleza koji pokušava sebe etablirati kao jednog od lidera Bošnjaka, pišu vijesti..

– Nas ne interesuje šta misli Helez i Helezi, nas ne interesuje šta misli Murphy, Schmidt, naše opredjeljenje je trajno, a to je jaka organizovana država RS – istakao je Košarac.

On je naglasio da je dan RS “svetinja za srpski narod”, te da se “ne treba uopšte obazirati na jednu vrstu takvih konstatacija onih koji su jako negativni prema RS”.

Prema njegovim riječima, manji bh. entitet je ovih dana slao poruku mira i jasnu poruku da na ovim prostorima treba dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

On je naveo da iz RS “nije bilo nikakve zapaljive retorike“, te dodao da je vidljivo da “postoje određeni politički smutljivci koji pokušavaju da na legitimnom pravu srpskog naroda u skladu sa Ustavom, kreiraju svoje politike, kako bi bili važni kod svog naroda”.

Podsjetimo kako je Helez najavio podnošenje krivične prijave protiv Milorada Dodika, njegovog zamjenika Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika OSBiH zbog obilježavanja i prisustva na neustavnom 9. januaru, “danu entiteta RS”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh