Politika

Karić: Praznuju na kostima bošnjačkih sinova, neće nikad uspjeti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je sa majkama enklave Srebrenica i Žepa i članom predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem u Potočarima odala počast žrtvama genocida.

Benjamina Karić - facebook

“Nad ovom dolinom suza još lebde sablasti prošlosti. Na cinizam, nečovječnost i bešćutnost onih koji žele dijeliti ovu zemlju, odgovaramo istinom i stalnim podsjećanjem na najbrutalniji zločin genocida koji se dogodio nakon Drugog svjetskog rata pred kojim je pokleknuo cijeli svijet.

Nažalost, i 30 godina poslije, ne jenjavaju stalne provokacije i zle namjere. Naprotiv, one se iznova regeneriraju i pojačavaju. Danas – svakodnevnim uznemiravanjem i povrjeđivanjem povratnika.

Međutim, 9. januar koji se praznuje na kostima i nijemim glasovima bošnjačkih očeva i sinova, neće nas uvući u političke kamuflaže i poricanja.

Neće nikad uspjeti, kao što mnogi nisu uspjeli mijenjati temelje i granice Bosne i Hercegovine.

Nadživjela ih je ova zemlja, uvijek se uzdignuvši ponosna i prkosna.”, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh