Politika

Schmidt: Na tlu smo RS, zvaničnici entiteta kao djeca u vrtiću

Visoki predstavnik Christian Schmidt je danas održao konferenciju za medije u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Christian Schmidt - fena

On je danas ponovo iskoristio Bonske ovlasti i nametnuo izmjene Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

U djelu pres konferencije koji je uključivao pitanja novinara, Schmidt je odgovarao na pitanje vezano za Dodikove komentare da će biti uhapšen na teritoriji RS.

– Koliko znam danas razgovaramo na tlu Republike Srpske, odgovorio je Schmit.

Dodao je da ovih dana osjeća nervozu lidera iz RS i da ne znam odakle dolazi.

– Čini mi se da ima određenih pitanja zbog kojih su zabrinuti. Što se mene tiče ja želim da radim za interese građana BiH i Bosne i Hercegovine kao države, dodao je Visoki predstavnik.

Zatim je neko od prisutnih po završetku pres konferencije u Potočarima, upitao Visokog predstavnika: Da li je diplomatski rječnik kada predstavnike RS uspoređuje sa životinjama iz cirkusa?

Christian Schmit je na to odgovorio da je došlo do malog nesporazuma.

– Ja sam govorio o djeci u vrtiću i da se ne trebaju ponašati kao djeca u vrtiću. Mi smo smo odrasli i razumni ljudi, treba da se smirimo, rekao je Schmidt i dodao:

– Treba da se smirimo, rekao bih da postoje neki razlozi za gospodina Dodika da promjeni svoje ponašanje. Smatram da trebamo govoriti o pravim problemima, završio je Visoki predstavnik svoje izlaganje, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh