Politika

Slijede završni razgovori o rekonstrukciji Vlade KS

Premijer KS Nihad UK potvrdio je danas da se uskoro ide u rekonstrukciju kantonalne Vlade.

Sutra bi se prema saznanjima Vijesti.ba trebali okončati pregovori. Najizglednija opcija je, tvrde naši izvori, da će Uk podnijeti ostavku čime bi bila ‘srušena’ aktuelna Vlada KS i bila bi birana nova u Skupštini KS.

Kako su Vijesti.ba ranije pisale, sada je već izvjesno da će doći do promjene u tri resora, odnosno smjene ministra za komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića, ministra finansija Emira Dedovića, te ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade Pavla Krstića.

Ministarstva finansija i visokog obrazovanja trebala bi pripasti stranci Za nove generacije, dok bi ministarstvo komunalne privrede u rekonstruisanoj Vladi KS pripalo NS-u, a prijedlog za ministra trebao bi biti Bojan Bošnjak.

U novoj Vladi KS tako neće biti mjesta za Stranku za BiH, a umjesto njih u Vladu ulazi stranka Za nove generacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh