Politika

Krišto na radnoj večeri sa liderima zemalja Balkana

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravi u Republici Sloveniji, gdje će učestvovati na Bledskom strateškom forumu.

Krišto je večeras imala radnu večeru sa liderima zemalja Balkana i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom uoči Bleskog foruma: Robertom Golobom, Anom Brnabić, Dritanom Abazovićem, Dmitrom Kovačevskim, Edijem Ramom i Albinom Kurtijem.

Fokus ovogodišnjeg Bledskog strateškog foruma je „Solidarnost kao globalna sigurnost“, a predsjedavajuća Krišto će učestvovati na panelu lidera zajedno s premijerima zemalja Balkana.

Među učesnicima bit će premijer Crne Gore Dritan Abazović, premijer R. Bugarske Nikola Denkov, premijer R. Slovenije Robert Golob, premijer Sjeverne Makedonije Dmitar Kovačevski, premijer Kosova Albin Kurti, premijer R. Hrvatske Andrej Planković, premijer Albanije Edi Rama i predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel.

Na marginama Foruma u Bledu planirani su bilateralni susreti predsjedavajuće Krišto za koja će biti dostavljena saopćenje za javnost, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh