Politika

Cvijanović: Šmit je glavna prepreka unutrašnjem dijalogu i evropskom putu Bosne i Hercegovine

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da je Kristijan Šmit glavna prepreka unutrašnjem dijalogu i daljem kretanju Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

Željka Cvijanović - N1

“Na izabranim predstavnicima naroda je da taj proces dovedu do kraja, za šta postoji puna opredijeljenost Republike Srpske, a na Šmitu je samo to da ode iz Bosne i Hercegovine”, naglasila je Cvijanović u intervjuu Srni.

Na pitanje da prokomentariše današnje odluke Šmita, Cvijanović je rekla da “nažalost, ovakvi njegovi potezi udaljavaju Bosnu i Hercegovinu od tog puta, jer derogiraju i ometaju suvereno donošenje odluka institucija na svim nivoima vlasti”.

Ona je naglasila da je “upravo Šmit taj koji svojim nelegalnim prisustvom urušava vladavinu prava u Bosni i Hercegovini zbog koje, tobože, donosi isto tako nelegalne odluke”.

“Sve i da je izabran u skladu sa procedurama, a nije, on nema nadležnost da poništava odluke Narodne skupštine Republike Srpske”, kazala je Cvijanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh