Politika

Krišto: Veliki broj ugovora sa Mađarskom blizu zaključivanja

Otvoren, iskren i prijateljski razgovor u interesu obje zemlje.

Borjana Krišto - Twitter

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je danas u BiH.

Nakon svečanog dočeka na platou ispred Zgrade institucija BiH mađarski premijer se susreo sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Nakon susreta delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Mađarske Orban i Krišto su se obratili medijima.

Krišto je zahvalila Orbanu na posjeti BiH i otvorenom, iskrenom, prijateljskom razgovoru u interesu obje zemlje.

“Naglasili smo dobre susjedske odnose, bez otvorenih pitanja, sa naglaskom na unapređenje veza u energetici. Informirali smo Orbana o aktuelnoj političkoj situaciji, funkcioniranju institucija u BiH. Izrazili smo zahvalnost Mađarskoj na podupiranju BiH na putu ka EU”, kazala je Krišto.

Istaknula je dobru privrednu saradnju BiH sa Mađarskom. Poručila je i kako je veliki broj ugovora sa Mađarskom blizu zaključivanja, pišu Vijesti.ba.

“Želimo na putu prema EU imati dobru saradnju, učvršćivati odnose i vjerujem da će ovaj susret i boravak Orbana u BiH biti značaja iskorak u odnosima dviju zemalja”, zaključila je Krišto.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh