Politika

Vukanović: Sjednice NSRS podsjećaju na reprize “Boljeg života”

Nova posebna sjednica Narodne skupštine RS-a poslanika i lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića, kako je istakao, podsjeća na program RTS-a i RTRS-a gdje, kako je istakao, svakih šest mjeseci ponavljaju reprize “Boljeg života” i “Srećnih ljudi”.

Nebojsa Vukanović - N1

Vukanović je istakao da slično tome i svakih šest mjeseci poslanici raspravljaju o još jednom “NE” OHR-u i Kristijanu Šmitu.

“Ako nije u snagu OHR platite kartu u jednom pravcu i da više riješimo taj problem”, rekao je Vukanović, a onda se obratio vladajućima u Republici Srpskoj.

“Da imate časti, obraza i morala vi bi podigli najveći spomenik koji može biti u Banjaluci i napisali bi imena svih visokih predstavnika”, rekao je on nabrajajući sve prethodne visoke predstavnike na čijim leđima, kako je rekao, aktuelna vlast opstaje već 18 godina.

“Kao da smo mi Amerika pa ćemo mi reći nekom ultimatum”, rekao je on, a potom upitao: “Da li sam ja presjekao Republiku Srpsku na dva dijela i priznao odluke visokog predstavnika o Brčkom ili vi? Ne sjećate se.”,

Podsjetio je da je Milorad Dodik sproveo raniju odluku OHR-a o smjeni predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena.

Potom je upitao aktuelnu vlast gdje im je Agencija za lijekove Republike Srpske o čijem osnivanju su raspravljali ranije u Narodnoj skupštini.

“Da li smo mi donijeli kao Narodna skupština donijeli odluku da formiramo Agenciju za lijekove? Da li je ta odluka stupila na snagu? Da. Zašto nemamo Agenciju za lijekove to je suštinsko pitanje. Da li smo mi usvojili zaključke kojima se vraćamo na izvorni Dejton? Da. Da li je objavljeno u Službenom glasniku? Da”, rekao je Vukanović ističući da je tim odlukama ponižena Narodna skupština Republike Srpske jer ono što ona usvoji i što se objavi u Službenom glasniku moralo bi da se sprovodi.

Nakon njegovog izlaganja za riječ se javio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković napominjući Vukanovića da je zakon kojim je predviđena uspostava Agencije za lijekove Republike Srpske osporio Ustavni sud Bosne i Hercegovine, piše Bosniainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh