Politika

Komšić pohvalio publiku u Banjaluci i osudio pritiske na glumce

Nakon što je Gorice Dodik na Twitteru još u aprilu ove godine burno reagovala na nastup SARTR-a u Banjaluci, rekcije su nastavile da se nižu.

Željko Komsić - Hayat

Naime na na Teatar festa “Petar Kočić” Narodnog pozorišta Republika Srpske gostovao je Sarajevski ratni teatra. Iako u javnosti stvorena loša atmosfera, Teatar fest je protekao u pozitivnoj atmosferi.

I SARTR je izveo predstavu “Moj sin samo malo sporije hoda” bez ikakvih problema.

Povodom toga se oglasio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić -“Svaki oblik nasilja, ma kako on izgledao, nad kulturom je ništa drugo do čist barbarizam! Uvijek je tako bilo pa i sada kada se takva vrsta medijskog i političkog nasilja pokušala primjeniti na gostovanje SARTR-a u Banja Luci! Ali ponašanje publike u Banja Luci je pravi odgovor na takvo nasilje!”

“Dok je takvih ljudi i takve publike, barbarizam neće pobijediti!”- zaključio je Komšić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh