Politika

Vijeće ministara BiH planira donijeti 28 zakona, među prioritetima novi kanal u javnom RTV servisu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u ovoj godini planira usvojiti 28 novih zakona te izmjene i dopune 21 postojećeg zakona, a među označenim prioritetima je novi zakon o Javnom RTV sistemu čime će se omogućiti uvođenje novih RTV kanala u sistem javnih emitera.

Na zakonu će raditi Ministarstvo komunikacija i prometa BiH na čijem je čelu Edin Forto (Naša stranka). Na uvođenju kanala na hrvatskom jeziku odavno insistira HDZ,piše Faktor.

Prema Programu rada Vijeća ministara BiH za 2023. godinu, u planu je izrada i donošenje zakona o sudovima BiH, te zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću i zakona o sprečavanju sukoba interesa koji su među evropskim uvjetima i koje su prošle godine HDZ i SNSD oborili u Parlamentu BiH.

U uvodnom dijelu objavljenog Programa rada Vijeća ministara BiH za 2023. godinu govori se i o “legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda” u Predsjedništvu BiH i domovima naroda i provedbi odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, na čemu također insistira HDZ čija je Borjana Krišto predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh