Politika

Lazović: Ako ne proslavljate Dan nezavisnosti barem šutite, nemojte vrijeđati

Bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović prisjetio se marta 1992. godine.

Lazović je kazao da svakog 1. marta ima posebne emocije, piše N1.

– To me podsjeća na neko burno i teško vrijeme, kada se u vrtlogu raspada bivše Jugoslavije Bosna i Hercegovina našla u centru tog vrtloga i kada smo morali na Skupštini Republike Bosne i Hercegovine pronaći one projekte i mehanizme koji bi sačuvali državu BiH. To smo učinili 25. januara 1992. godine na toj burnoj sjednici kada smo izglasali to referendumsko pitanje – kazao je.

Dodaje da je i pomalo sjetan.

– Prošli smo svašta, država BiH je stradala, Bosanci i Hercegovci su također stradali. Danas ovo nije država iz referendumskog pitanja i zbog toga sam pomalo tužan što 30 godina nakon toga nismo uspjeli izgraditi BiH ravnopravnih građana i svih njenih naroda na cijelom njenom prostoru. Duboko smo podijeljeno i društvo i država – kazao je.

Lazović je poslao poruku onima koji negiraju Dan nezavisnosti, kazavši da sa tim negiraju i Dejtonski mirovni sporazum.

– Ako ne proslavljate Dan nezavisnosti barem šutite, nemojte vrijeđati – istakao je za N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh