Politika

Potvrđeni rezultati izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema potvrđenim rezultatima, mandati u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH se dodjeljuju delegatima iz bošnjačkog naroda: Džemalu Smajiću, Dženanu Đonlagiću, Kemalu Ademoviću, Safetu Softiću i Šefiku Džaferoviću.

Iz hrvatskog naroda izaslanici su Dragan Čović, Ilija Cvitanović, Marina Pendeš, Zdenko Ćosić i Zlatko Miletić.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 16. januara potvrdila rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske. U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske su izabrani Snježana Novaković Bursać, Želimir Nešković, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Radovan Kovačević.

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh