Politika

Krišto – Murphy: Dalje jačanje odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyjem.

Krišto - Murphy - bhrt

Na prvom bilateralnom sastanku predsjedavajuće Krišto nakon uspostave novog saziva Vijeća ministara, razgovaralo se o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

Krišto je istaknula privrženost Vijeća ministara BiH reformskim procesima i euroatlantskim integracijama naše zemlje, ističući važnim reforme koje predstoje na tom putu.

Također, zahvalila je ambasadoru Murphyju i SAD-u na kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini te dodala da će nastojati, osobnim angažmanom na dužnosti koju obavlja, produbiti saradnju i prijateljske veze dviju država.

Murphy je čestitao predsjedavajućoj Krišto na imenovanju te zaželio sreću u predstojećem radu, uz uvjerenje u daljnje osnaživanje odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh