Politika

U toku sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Zastupnici potvrđuju novi saziv Vijeća ministara BiH

Zamjenici Borjane Krišto trebali bi biti Zoran Tegeltija i Zukan Helez

U toku je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a na dnevnom redu je samo jedna tačka dnevnog reda, a to je potvrđivanje imenovanja ministara, njihovih zamjenika i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Na sjednici su prisutna sva 42 zastupnika.

Za nove ministre su predloženi Elmedin Konaković (NiP), Zoran Tegeltija (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Davor Bunoza (HDZ BiH). Edin Forto (Naša stranka), Dubravka Bošnjak (HDZ BiH), Nenad Nešić (DNS), Zukan Helez (SDP) i Sevlid Hurtić (BH Zeleni).

Budući zamjenici ministara trebali bi biti Josip Brkić, Muhamed Hasanović, Ljiljana Lovrić, Elvir Mahmuzić, Ognjen Janjić, Marijana Mojić, Ivica Bošnjak, Aleksandar Goganović i Slaven Galić i Duška Jurišić.

Krišto je za svoje zamjenike imenovala Tegeltiju i Heleza.

Time će biti potvrđeno pravljenje državne vlasti bez Stranke demokratske akcije. Ova stranka bi time mogla ostati bez brojnih direktorskih i obavještajnih funkcija, funkcija u agencijama, bez Ministarstva sigurnosti i vanjskih poslova, ali i državnog budžeta koji iznosi više od milijardu KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh