Politika

Đukanović: Skori vanredni parlamentarni izbori će dovesti do vlade koja će voditi zemlju ka članstvu u EU

Danas primio akreditivna pisma novimenovanih ambasadora Belgije, Argentine, Kine i Južne Koreje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da će skori vanredni parlamentarni izbori dovesti do političke stabilizacije i stvaranje vlade koja će na kompetentan način nastaviti reforme i voditi zemlju ka članstvu u EU.

U saopćenju iz Službe za informisanje crnogorskog predsjednika je saopćeno da je Đukanović primio akreditivna pisma novimenovanih ambasadora Keti Bigenhaut (Belgija), Fan Kuna (Kina), Osvalda Narsisa Marsika (Argentina) i Đeunga Lija (Južna Koreja).

– Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji uz očekivanje da će skori vanredni parlamentarni izbori dovesti do političke stabilizacije i stvaranja vlade koja će na kompetentan način nastaviti reforme i voditi Crnu Goru ka članstvu u EU.

Ukazao je na ogromne potencijale za unapređenje bilateralne saradnje sa svakom od zemalja u ekonomskoj oblasti, posebno u dijelu realizacije krupnih infrastrukturnih projekata u kojima Crna Gora želi da razvija partnerstvo sa kredibilnim investitorima – navodi se u saopćenju.

U saopćenju se još dodaje kako je Đukanović sa ambasadorom Belgije pozdravio dobru tradiciju diplomatskih odnosa dvije zemlje, dok je sa ambasadorom Kine potvrdio tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Kine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh