Politika

VUČIĆ O PUTINOVOM GOVORU: Ova zima će biti hladna, a sljedeća polarna

Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali predsjednika Rusije Vladimira Putina, sljedeća će biti polarna za cijelu Evropu, istakao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o govoru predsjednika Rusije Vladimira Putina, kako će Evropu čekati teška zima, Vučić kaže da je to tačno, a da će sljedeća zima biti čak i “polarna” za Evropu.

Dodao je da se neko vara ako misli da će lako pobijediti rusku vojsku.

– Slušao sam dio Putinovog obraćanja, na ruskom jeziku, mislim da dobro razumijem ruski jezik. Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste dobro slušali, sljedeća zima će biti polarna za cijelu Evropu jer mi se čini da niko ne želi rješenje, i da kažem ono što je rekao Erdogan, plašim se da svi očekuju poraz druge strane a ne kopromis. Ako mislite da ćete lako vojnički da pobeijdite Rusiju nama ostaje da se spremimo dobro i za hladnu i za polarnu zimu – rekao je predsjednik Vučić.

U danjem govoru on je naveo i da nije razumio mjere EU, odnosno kako će da uvedu “kep” na cijenu gasa.

– Pokušavamo da napišemo pismo Evropskoj komisiji i zemljama Zapadnog Balkana u vezi sa nabavkom struje, naveo je predsjednik.

On je još jednom ponovio da ni jesen neće biti laka, a da će zima biti još teža.

– Pošto su mi se mnogi smijali kada sam govorio u maju i junu, sada se vidi da je bilo dobro što smo tada kupovali gas. Da nismo izgradili Turski tok, sada bismo imali isključenja struje od 8 do 12 sati dnevno, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh