Politika

Rusija i Srbija u specijalnom ratu protiv BiH: Otmice, atentati i Dodikov alibi za bijeg iz BiH!

Iz MUP-a RS ekspresno su reagirali na navodnu ugroženost Dodika, ističući da su tu informaciju dobili od partnerskih službi. Naravno, nikad nije obznanjeno od kojih službi

Milorad Dodik već danima pokušava napraviti ambijent u kojem pokazuje svoju tobožnju ugroženost, a mnogi sumnjaju da je takvo ponašanje unaprijed osmišljen plan za njegov bijeg u Beograd ili Moskvu,piše Patria.

Dodik nesumnjivo ima potporu Rusije i Srbije u svom političkom teroru nad Bosnom i Hercegovinom, i to manifestira napadom na institucije BiH, organe uprave, agencije, pojednostavljeno ruši državni poredak. Teror i terorizam su oblik specijalnog rata, te s obzirom da Rusija i Srbija stoje uz Dodika lako se da zaključiti ko vodi specijalni rat protiv BiH.

Konstantno obrtanje teza u slučaju Dodika dovelo je do priče o njegovoj ugroženosti, navodnim pričama o otmici, baš po uzoru na mentora Vučića koji je do sada preživio najavljenih na desetine atentata, a što sve skreće pažnju s činjenice da Dodik ugrožava sigurnost građana BiH.

Iz MUP-a RS ekspresno su reagirali na navodnu ugroženost Dodika, ističući da su tu informaciju dobili od partnerskih službi. Naravno, nikad nije obznanjeno od kojih službi.
To što Dodik ugrožava stabilnost i mir, a na šta upozorava pola svijeta, nije dovoljno ni za Tužilaštvo BiH, a eto ni MUP RS da makar sasluša Dodika.

Trend ugrožena sigurnost raste u regionu. Prvo nam je Zoran Milanović otkazao posjetu Travniku zbog navodnih saznanja da bi mu bila ugrožena sigurnost, pa u međuvremenu najavljena dva tri atentata na Vučića, a evo sada i Dodiku se sprema otmica!?

Svaki sigurnosni stručnjak vrlo jednostavno može zaključiti – specijalni rat protiv Bosne je poprimio neviđene oblike i sadržaje.

Od činjenice da Dodik jedan cijeli narod, Bošnjake svodi na religijsku skupinu i planski, skoro sihronizovani s Milanovićem I HDZ-om u BiH dodaju pridjeve “radikalni”, “opasni”, “netolerantni”, “agresivni”.

Također negiranje genocida i otvoreno vrijeđanje žrtava je dio političkog projekta dehumanizacije bošnjačkog naroda.

Ustvrdit će to i prof. dr. Senadin Lavić – pokušava se između narodnih grupa uspostaviti konflikt i mržnja kao da je moguće da cijeli narodi stupaju u konfliktne odnose jedni protiv drugih.

“Širenje mržnje i konflikta dio je strategije četničke ideologije koja se planski usmjerava protiv Bosne iz Beograda. Građani ne smiju nasjesti na projekte širenja mržnje i nepoštivanja povijesno nastalih identitetnih specifičnosti”.

Kada znamo da je i Rusija sve aktivnija, jasno je ko vodi specijalni rat, a i kojim sredstvima. Države agresori u specijalnom ratu najčešće za cilj imaju destabilizaciju napadnute države, urušavanje njenih institucija i rušenje vlasti i politike.

Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi u situaciji kada se protiv nje s više strana vodi specijalni rat. Nešto slično vodi se i protiv naših susjeda Crne Gore, članice NATO-a.
Rusija i Srbija su uz pomoć Srpske pravoslavne crkve koja je omasovila podršku u Crnoj Gori uspjele izdejstvovati svoju vlast. Ali, nisu računali na žestok otpor Mile Đukanovića, pa je na kraju ta vlada pala. Ipak nemiri ne prestaju.

U Bosni i Hercegovini, pak, nije im cilj preoteti vlast, jer oni i jesu vlast!

Glavni cilj koju provode Rusija i Srbija, ali i Hrvatska je nestanak Bosne i Hercegovine u njenom današnjem obliku. Bolje reći podjela Bosne i Hercegovine na dijelove koji će biti pripojeni Srbiji i Hrvatskoj.

Preko pitanja državne imovine pokušavaju to uraditi na ‘miran način’. S obzirom da im je polazi za rukom olako preuzimanje vlasništva nad državnom imovinom, agresivnost metoda specijalnog rata raste, pa otmica Dodika nije nikakvo iznenađenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh