Politika

Komšić: Cijenim podršku i zalaganje Ahmetovića

Izuzetno cijenim podršku i zalaganje Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu, te svih zastupnika socijaldemokrata i Zelenih, poručio je danas član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić.

Željko Komšić - Twitter

“Pokretanje rasprave u Bundestagu o korištenju bonskih ovlasti značajan je doprinos u iznalaženju modaliteta za rješenje političke i sigurnosne krize u BiH koja je nastala uslijed blokada od strane upravo onih politika koje se služe neprimjerenim jezikom, te nacionalističkom i huškačkom retorikom”, ističe Komšić.

Dodaje da je Ahmetović sigurno jedan od najzaslužnijih zastupnika u Bundestagu zbog čega se o bitnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu uopće i raspravljalo. Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je osim uvreda prema Njemačkoj i Bundestagu izrekao i uvrede prema Ahmetoviću.

Vrijeđao je Dodik fizički izgled Adisa Ahmetovića, rekavši da ga Ahmetović podsjeća na pripadnika Hitlerove mladeži u Drugom svjetskom ratu.

“Kad ga vidim, podsjeća me na one jugende”, rekao je Dodik pred novinarima, piše NAP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh