Politika

Putin čestitao Vučiću: Očekujem jačanje partnerskih odnosa

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima, saopštio je Kremlj.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

“Očekujem da će se vaš rad na čelu države nastaviti da doprinosi jačanju strateških partnerskih odnosa koji postoje između naše dvije zemlje. Ovo je, nesumnjivo, u interesu bratskih naroda Rusije i Srbije”, naglasio je Putin u čestitki, pišu Vijesti.

Putin uputio je telegram čestitke Aleksandru Vučiću povodom njegove ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima u Republici Srbiji, kaže se u poruci, prenosi RIA Novosti.

Predsjednik Rusije je naveo da rezultati izbora potvrđuju široku podršku građana Srbije kursu Aleksandra Vučića usmjerenu ka “rješavanju urgentnih socijalnih i ekonomskih problema i vodenju nezavisne spoljne politike”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh