Politika

Dodik ne odustaje: Donijet ćemo sve zakone kako smo i najavili

Imamo mnogo prijatelja. Hvatska je članica EU ali nije okrenuta protiv RS. Naše politike idu za tim da BiH afirmišu kao zajednicu koja je predviđena Ustavom i ništa više, poručio je Dodik

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik je na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS rekao kako RS ekonomski dobro stoji, te da sve institucije funkcionišu, da se javni sektor ostvaruje, kao i to da nikada nije imala veće plate i veći broj zaposlenik.

RS ima mnogo prijatelja
– RS nije zadužena kako to neki žele da prikažu. Naš ukupni dug je manji od evropskih propisa. Daleko smo od dozvoljenih 60 posto, u ovoj godini imamo dogovorenih 2 milijarde investicija. RS nije ona samo koja kreči i krpi, nego ona koja investira. Narod u RS dobro živi, borci s ovom vlašću su dobili ono što nikad nisu imali, i zdravstveno osiguranje i sve – poručio je Dodik i dodao:

– Ovo što danas vidimo je dio opozicionog kapaciteta. Mogli ste biti malo bolji. Hoćete da mi dovedemo ljude ovdje da vidite kako to izgleda – kazao je u svom obraćanju u Narodnoj skupštini RS.

Dodik se dotakao i prijatelja, rekavši da ih on i RS imaju mnogo.

– Imamo mnogo prijatelja. Hvatska je članica EU ali nije okrenuta protiv RS. Naše politike idu za tim da BiH afirmišu kao zajednicu koja je predviđena Ustavom i ništa više. RS je danas odraz onoga što smo željeli a nismo do kraja uradili.

Dobra međunarodna reputacija
Neki bi ukinuli entitete, neki bi vratili Republiku BiH, neki bi da RS ostave kao praznu ljušturu, neki smatraju da se BiH treba raspasti ili mirno razići.

BiH je neuspješna propala zemlja koju drže stranci. RS i BiH imaju samo svoj odraz i kontakt kroz Ustav nikakve emocije – rekao je Dodik, te dodao:

– Muslimanski nacionalizam teži da napravi svoju državu i njihov cilj je dozvoljen, a naš nije, ali to ne način da neće biti.

Prema njegovim riječima, RS ima dobru međunarodnu reputaciju. Kazao je i kako je opoziciji i svim njegovim rivalima on politika, da se bave samo njim.

– Moja kćerka je danas napisala čime bi se oni bavili da ja odem iz politike. Nikad ih nisam čuo da su za nešto, oni su stalno protiv. Ja sam svjestan da i ja nekad pravim greške. Sve što sam činio bilo je napadano, posebno su licemjerni u odnosu s međunarodnom zajednicom – rekao je Dodik.

On je naveo kako je i Eskobar (Gabriel Escobar) rekao da su tražili dvije stvari, sankcije protiv njega i sankcije protiv ATV-a.

Govorio je i daljem funkcionisanju Bosne i Hercegovine rekavši da će mir biti ugrožen ukoliko RS bude napadnuta.

– Mi smo uradili jednu kapitalnu stvar, donijeli smo zaključke o porezima, vojsci i indirektnim porezima. To je velika odluka koju smo donijeli, sada je stvar strategije kako ići dalje, donijet ćemo sve zakone koje smo najavili. Mi idemo tim putem – poručio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh