Politika

DODIK: “MOJ SASTANAK SA ESCOBAROM JE SUSRET DŽINOVA, A KOMŠIĆEV I DŽAFEROVIĆEV UBOD KOMARCA”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na današnjoj pres konferenciji nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, osvrnuo se i na prethodne sastanke sa Komšićem i Džaferovićem.

Milorad Dodik - Cazin.ba

Kako je rekao Dodik sastanci Komšića i Džaferovića sa Escobarom su beznačajni.

“Sastanak koji se čekao u Bosni i Hercegovini je moj sastanak sa Escobarom. Sastanak sa Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Escobara je susret džinova”, kazao je Dodik.

Međutim, potvrdio je da je iste poruke koje je Komšiću i Džaferoviću uputio Escobar uputio i njemu.

“Istina je da je rekao da niko ne može unilateralno rušiti Dejton. Slažem se da Dejton ne treba rušiti, ali on se konstantno ruši”, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da su on i Escobar “stari prijatelji” i da se poznaju još iz vremena kada je Dodik bio premijer entiteta Republika Srpska.

Na upit novinara Klix.ba portala da li smatra da će ovo što radi ugroziti trenutni položaj entiteta RS u BiH Dodik je odgovorio da ne smatra.

“Naša je procjena da položaj RS neće biti ugrožen”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh