Politika

Željko Komšić: “Dodik ima problem s nama koji ne želimo biti dio njegovog ludila”

Nakon sastanka sa ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović govorili su o posljedicama retorike i krize izazvane izjavama i potezima Milorada Dodika.

Željko Komšić - Twitter

Dodik jednostavno ne može uspjeti sa ovim što radi, može samo nanijeti sebi štetu i entitetu za koji tvrdi da predstavlja Ukoliko Dodik nastavi sa ovim što radi, onda je prvorazredna obaveza visokog predstavnika da zaštiti suverenitet BiH i dostignuti nivo reformi. Prva obaveza svih nas je poštivanje države Bosne i Hercegovine, jer bez države nema ni entiteta, a Bosna i Hercegovina će biti branjena i opstati“, kazao je Šefik Džaferović.

Ovo što Dodik radi je rušenje ustavnog sistema Bosne i Hercegovine, on ima problem i sa međunarodnom zajednicom i s nama koji ne želimo biti dio njegovog ludila“, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh