Politika

Michael Linhart stigao u Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se jutros sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom. Sastanku prisustvuje i Milorad Dodik.

Michael Linhart stigao u Predsjedništvo BiH - N1

Riječ je o novom ministru Austrije koji je 11. oktobra položio zakletvu i odlučio da mu prva destinacija za diplomatske susrete bude Zapadni Balkan.

Linhart je u dvodnevnoj posjeti BiH. Jučer se sastao sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a jutros je posjetio i bazu EUFOR-a.

“Veliko hvala Christianu Schmidtu za ovu prvu važnu razmjenu informacija o stanju u BiH. Austrija, kao snažan partner, mora biti na strani ujedinjujućih snaga u BiH i biti pouzdan saputnik u njihovoj zajedničkoj budućnosti u EU”, naveo Linhart na Twitteru.

Danas će se sastati i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković u 11:15 sati.

Linhart na Balkan gleda kao regiju susjedstva Austrije, prijatelja koji bi trebalo u dogledno vrijeme da bude i saveznik unutar EU. Obom posjetom želio je to i pokazati, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh